loading...

Dinstana piletina - jako fino i ukusno!

 Sastojci

    potrebno je
    8 kom pilećih karabataka ili bataka
    2-3 kašike ulja
    2 glavice crvenog luka
    3 kom mrkve
    1/2 stabljike praziluka
    200 g paradajza iz konzerve ili svježeg


    4 dl pilećeg temeljca
    2 kašičice senfa
    1 kašičica origana
    po potrebi so, biber vegeta

 Priprema

    1.

    Ulje zagrijati pa dodati meso i pržiti sa obadvije strane da blago porumeni.
    Meso izvaditi na tanjir.
    2.

    U istoj masnoći dinstati luk isječen na trakice, dodati mrkvu isječenu na kolutove i praziluk pa dinstati oko 5 minuta.
    Dodati senf, origano, so, biber i vegetu pa izmiješati, dodati paradajz isječen na kockice i oguljen ako je svjež i na kraju dodati piletinu.


    Sipati i pileći temeljac i ostaviti da kuva 60 minuta.
    3.

    Gotovo jelo poslužiti uz pire krompir, kuvanu rižu ili neki prilog po želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar