Kocke od maka - recept koji je zaludio balkan, vrlo jednostavan, a tako ukusan!

 Sastojci

    Biskvit :
    7 jaja
    250 g mljevenog maka
    250 g šećera (ovdje je 200 g- sasvim dovoljno)
    200 g margarina za kreme ili maslaca
    100 g mljevenih oraha
    2 žlice krušnih mrvica
    2 žlice pekmeza od višnje
    1 naranča-samo sok
    malo ruma
    100 ml mlijeka-otprilike
    1 vanilin šećer





    Glazura od čokolade:
    200 g čokolade za kuhanje
    100 g maslaca ili margarina
    1-2 žlice ulja

 Priprema

    Biskvit:
    1.

    Mljeveni mak pomiješati sa 100 g šećera i pofuriti sa otprilike 100 ml vrelog mlijeka. Ohladiti.
    2.

    Žumanjke istući sa 100 g šećera i 1 vanilin šećerom, dodati omekšali margarin ili maslac (sobne temperature) i tući pjenasto. Dodati ohlađen mak, mljevene orahe, krušne mrvice, pekmez od višnje, sok od naranče, rum (nije stavljen u ovaj kolač) i 1 vanilin šećer.

    Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka, žlicu po žlicu.





    3.

    Peći u tepsiji cca 37x22 cm na 180"C dok se ne počne odvajati od rubova - probosti čačkalicom i mora izaći suha.

    Ohladiti pa preliti toplom čokoladnom glazurom.
    Glazura:

    Na laganoj vatri otopiti izlomljenu čokoladu, maslac (ili margarin) i ulje.

    Napomena: Kad se biskvitno tijesto izlije u tepsiju, bit će ga jako puno, ali tijekom pečenja će malo pasti, taman koliko treba.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar