Kokos kocke - poseban ukus, poseban recept!

 Sastojci

    Biskvit:
    4 jaja
    12 žlica šećera
    12 žlica brašna
    1 prašak za pecivo
    100 ml mlijeka
    100 ml ulja
    2 žlice kakaa

    Krema:
    500 ml mlijeka
    3 žlice brašna
    10 žlica šećera
    100 g kokosovog brašna




    Glazura:
    100 g čokolade za kuhanje
    2 žlice mlijeka
    80 g maslaca
    kokosovo brašno za posipanje

 Priprema

    1.

    Pjenasto istući jaja sa šećerom pa postupno dodavati brašno sa praškom za pecivo, mlijeko i ulje.

    Smjesu podijeliti na 2 dijela. U jedan dio umiješati prosijani kakao.
    2.

    Tepsiju 37 x 21 cm podmazati i pobrašniti, pa uliti tamno tijesto.

    Staviti u pećnicu zagrijanu na 180"C i zapeći 10-ak minuta ili dok se po vrhu ne uhvati korica, biskvit ustvari treba biti napola pečen.
    3.

    Dok se biskvit peče, pripremiti kremu.

    Brašno i šećer razmutiti sa malo mlijeka, dodati kokosovo brašno, pa uliti u preostalo uzavrelo mlijeko. Kremu kuhati stalno miješajući dok ne uzavre i zgusne se.
    4.

    Iz pećnice izvaditi zapečeni smeđi biskvit, preliti vrelom kremom, a po kremi svijetlo biskvitno tijesto.

    Vratiti u pećnicu i peći još 25-30 minuta. Provjeriti čačkalicom je li pečeno.

    Pečen kolač odmah preliti čokoladnom glazurom, a kad je napola ohlađen, posuti kokosovim brašnom.




    5.

    Za čokoladnu glazuru na laganoj vatri grijati sve sastojke dok se šećer i čokolada ne rastope.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar