Kolač sa orasima - svaki zalogaj se topi u ustima!

 Sastojci

    1. Biskvit :
    3 jaja
    3 žlice šećera
    3 žlice brašna
    1/2 praška za pecivo

    2. Biskvit : isti kao prvi

    3. Biskvit :
    2 jaja
    2 žlice šećera
    2 žlice brašna
    malo praška za pecivo

    Fil :
    2 šalice od 2 dl šećera
    2 šalice vode
    3.biskvit izmrvljen
    2 šalice oraha
    10 dag čokolade
    malo ruma
    15 dag maslaca ili margarina

    Glazura :
    10 dag čokolade za kuhanje
    1 žlica šećera
    5 dag maslaca ili margarina
    3 žlice mlijeka
    1 žlica ulja





 Priprema

    Biskvit :
    1.

    1. Biskvit :

    Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom. Dodati brašno sa praškom za pecivo i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći na 180"C.
    2.

    2. Biskvit :

    Isto kao i prvi ili praviti 1 biskvit od 6 jaja, pa prerezati popola (ja sam pravila biskvit od 6 jaja).
    3.

    3. Biskvit :

    Postupak izrade je isti, samo sa sastojcima za treći biskvit. Pečen ohladiti, iskidati na komade, pa grubo samljeti u multipraktiku.
    Fil :
    1.

    Šećer i malo vode od onih 2 šalice ušpinovati (karamelizirati), pa kad požuti, dodati preostalu vodu. Pustiti da se karamel rastopi i malo ukuha, tj.ugusti. Ja sam ukuhala na cca 2,5 dl tekućine.

    Dodati mljevene orahe, mljeveni biskvit, izlomljenu čokoladu, malo ruma i maslac ili margarin. Kad se sve rastopi i sjedini, maknuti sa vatre i ohladiti.

    Biskvit premazati filom prije nego se potpuno stegne, lakše se razmazuje.
    2.

    Jednu biskvitnu koru staviti u tepsiju, poškropiti sa 1 žlicom mlijeka, pa premazati filom. Poklopiti drugim biskvitom i malo pritisnuti rukama. I njega poškropiti mlijekom, pa preliti glazurom od čokolade.





    Glazura :
    1.

    Sve sastojke za glazuru zagrijavati na laganoj vatri dok se čokolada na rastopi i dobije glatka smjesa.

    Hladan kolač preliti toplom glazurom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar