loading...

Mesna rolada - svaki zalogaj se topi u ustima!

 Sastojci

    80-100 dkg. mljevene svinjetine
    25-30 dkg. suhe slanine narezane na tanko
    25-30 dkg. dimljenoga sira (ili po želji) narezanog na tanko
    15 dkg. svježe paprike narezane na šnite
    10 dkg. (1. glavica) crvenoga luka narezanog na šnite
    1 žlica peršina sitno narezanoga
    1/2 dcl. mlake vode
    sol, vegeta, papar, crvena začinska paprika i bijeli luk u granulama po ukusu


 Priprema

    1.

    Na malo ulja prepržite na naglo papriku i crveni luk, dok se prži posolite,... pustite da se ohladi.
    2.

    U meso umiješajte peršin, sve začine, malo mlake vode i sve dobro sjedinite.
    3.

    Na prozirnu foliju stavite pripremljeno meso te ga vlažnom rukom oblikujte u pravokutnik veličine oko 36*24 cm i debljine oko 1 cm. odozgo položite sir a na sir prženu papriku sa lukom i zarolajte u roladu.
    4.

    Na aluminijsku  foliju poredajte slaninu isto u obliku pravokutnika veličine kao i kod mesa,...na početak slanine stavite roladu pa je zamotajte u slaninu.

    5.

    Pecite u zagrijanoj pečnici na 200 stupnjeva zamotanu u alu foliju oko 20-25 minuta, tada je odmotajte i pecite još oko 30-35 mim, sve ovisno o pečnici.
    6.

    Recept za ovu roladu vidjela sam  na youtubu  grupe  food envy,... stime da moja rolada nije u potpunosti indentična sa originalom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar