Monaco kocke - Kremasti kolač, bez pečenja ,za ljubitelje grisa i pudinga!

 Sastojci

    Podloga:
    petit keksi

    Fila#1
    150g Šećera ( kristal)
    250g Grisa (pšenične krupice) Podravka
    7 dcl vode
    3 dcl soka od jagode , višnje, maline ili sl.
    kod mene 3 žlice tapioka perla opcija
    + mlake vode po potrebi

    Fila#2
    2 Pudinga čokolada Dolcela
    8dcl mlijeka
    6 žlica Šećera ( kristal) kod mene 4 1/2 žlice

    Za ukras:
    1/2 l vrhnja za šlag
    malo ribana čokolade ili mrvice





 Priprema

    1. 

    Složiti kekse u kalup 30 x 20 cm.
    2.

    Kuhati na laganoj vatri  gris u vodi pomiješanoj sa sokom i šećerom
    3. 

    dok se ne zgusne,
    4.

     vruće preliti po keksima.

     Ukoliko se odlučite kao ja umješati i tapioka perle u gris ,onda pripremite mlake vode  koju ćete  doljevati   po potrebi ,mješajući naprestano , kuhajte dok se perlice ne skuhaju( postanu prozirne) oko 15- tak minuta.Vruće prelijte po keksima
    5 

     Pudinge skuhajte  na mlijeku prema uputama na vrećici.
    6.

    Prelitjte  preko kreme i pustite da se dobro ohladi.
    7.

    Ohlađen kolač ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i čokoladnim mrvicama .





Posluživanje

Uživajte!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar