Pikantni pečeni krompir - mmmm kako je ukusan!

 Sastojci 4 osobe

    3 v.ž ulja
    1/2 m.ž kajenskoga papra
    1/2 m.ž čilija
    1 m.ž crvene paprike
    1/2 m.ž mljevenoga kima




    1/2 m.ž soli
    1 m.ž origano
    1,2 kg krumpira

 Priprema

    1.

    Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva,staviti pek papir u lim(ili lim namazati s malo ulja).U posebnoj posudici pomiješati ulje sa svim začinima;paprom,čilijem,paprikom,kimom,soli,paprom i origanom.Dobro izmiješati.
    2.

    Krumpire oprati i dobro oribati četkom ako koristite mladi krumpir (a stari ogulite).Zatim ih prepoloviti i narezati na oko 3 cm velike kocke te ih umočiti u smjesu ulja i začina.




    3.

    Na kraju ih poslagati u jednom sloju na pripremljeni lim.Staviti u pećnicu na oko 30 minuta.Poslužiti odmah(npr.uz pečena rebra kod nas)ili bilo koje pečeno meso ili pak samo uz salatu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar