Sastojci 4 osobe
3 v.ž ulja
1/2 m.ž kajenskoga papra
1/2 m.ž čilija
1 m.ž crvene paprike
1/2 m.ž mljevenoga kima
1/2 m.ž soli
1 m.ž origano
1,2 kg krumpira
Priprema
1.
Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva,staviti pek papir u lim(ili lim namazati s malo ulja).U posebnoj posudici pomiješati ulje sa svim začinima;paprom,čilijem,paprikom,kimom,soli,paprom i origanom.Dobro izmiješati.
2.
Krumpire oprati i dobro oribati četkom ako koristite mladi krumpir (a stari ogulite).Zatim ih prepoloviti i narezati na oko 3 cm velike kocke te ih umočiti u smjesu ulja i začina.
3.
Na kraju ih poslagati u jednom sloju na pripremljeni lim.Staviti u pećnicu na oko 30 minuta.Poslužiti odmah(npr.uz pečena rebra kod nas)ili bilo koje pečeno meso ili pak samo uz salatu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar