Zapečena tjestenina s mesnim okruglicama - odličan ručak, veoma ukusan!

 Sastojci 6 osoba

    40 dag rigatona(ili tjestenine po želji)
    2 luka
    1 češanj češnjaka
    50 dag mljevenog miješanog mesa
    1 jaje
    slatka mljevena paprika,šećer,sol,papar
    3 v.ž ulja
    2 v.ž koncentrata rajčice




    1 limenka(850 ml) usitnjenih rajčica
    5 dag parmezana
    7,5 dag naribanog ementalera

 Priprema

    1.

    Tjesteninu skuhajte al dente i ocijedite,te stavite na toplo.
    2.

    Luk i češnjak narežite na kockice.U meso umiješajte jaje,sol,papar i mljevenu papriku.Oblikujte od smjese okruglice pa ih ispržite na 2 žlice ulja pa ih izvadite i stavite na stranu.
    3.

    Pećnicu upalite na 200 stupnjeva.Na 1 žlici ulja koju ste dodali u talog od prženja  propirjajte luk i češnjak,umiješajte koncentrat,malo šećera,usitnjene rajčice,soli,papra i mljevene paprike pa kuhajte na laganoj vatri neko vrijeme.Pri kraju umiješajte parmezan.
    4.

    Uljem  premažite posudu za složence.Izmiješajte ocijeđenu tjesteninu s umakom pa ju istresite u posudu. Po tome poslažite mesne okruglice,pospite ementalerom i pecite  u pećnici oko 20 minuta.




    5.

    Poslužite uz salatu po želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar