Sastojci 6 osoba
40 dag rigatona(ili tjestenine po želji)
2 luka
1 češanj češnjaka
50 dag mljevenog miješanog mesa
1 jaje
slatka mljevena paprika,šećer,sol,papar
3 v.ž ulja
2 v.ž koncentrata rajčice
1 limenka(850 ml) usitnjenih rajčica
5 dag parmezana
7,5 dag naribanog ementalera
Priprema
1.
Tjesteninu skuhajte al dente i ocijedite,te stavite na toplo.
2.
Luk i češnjak narežite na kockice.U meso umiješajte jaje,sol,papar i mljevenu papriku.Oblikujte od smjese okruglice pa ih ispržite na 2 žlice ulja pa ih izvadite i stavite na stranu.
3.
Pećnicu upalite na 200 stupnjeva.Na 1 žlici ulja koju ste dodali u talog od prženja propirjajte luk i češnjak,umiješajte koncentrat,malo šećera,usitnjene rajčice,soli,papra i mljevene paprike pa kuhajte na laganoj vatri neko vrijeme.Pri kraju umiješajte parmezan.
4.
Uljem premažite posudu za složence.Izmiješajte ocijeđenu tjesteninu s umakom pa ju istresite u posudu. Po tome poslažite mesne okruglice,pospite ementalerom i pecite u pećnici oko 20 minuta.
5.
Poslužite uz salatu po želji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar