loading...

Čokoladna-rafaello torta - ljepšu niste i nećete probati!

 Sastojci 8 osoba

    biskvit(24 cm);
    13 dag margarina
    30 dag šećera
    3 jaja
    120 ml mlijeka
    16 dag brašna
    6 dag kakaoa
    1 m.ž sode bikarbone
    1 m.ž praška za pecivo
    prstohvat soli


    tamna krema;
    2,5 dcl mlijeka
    2,5 dcl slatkoga vrhnja
    1 vrećica instant pudinga s okusom čokolade(galeta...)

    bijela krema;
    2,5 dcl slatkoga vrhnja
    2-3(po 18 dag) jogurta od kokosa
    1 instant želatina

    ukras;
    1 kutija rafaello kuglica
    oko 5 dag kokosa
    15-20 dag čokolade za kuhanje
    2-3 v.ž ulja

 Priprema

    1.

    Izmiksamo margarin sa šećerom,dodamo jedno po jedno jaje,brašno,kakao,mlijeko,sodu,sol i prašak za pecivo.Ispečemo biskvit u okruglome kalupu za torte promjera 24 cm-na 180 stupnjeva oko 40-tak minuta.Kad se ohladi ga prerezati na pola.
    2.

    Za tamnu kremu u visoku posudu ulijemo pola mlijeka i pola slatkoga vrhnja(svakoga po 2,5 dcl)i dodamo instant puding te izmiksamo da dobijemu čvrstu čokoladnu šlag kremu.U drugoj posudi izmiksamo slatko vrhnje i dodamo jogurte s okusom kokosa i instant želatinu.
    3.

    Na dno kalupa stavimo prvu koru od biskvita,pola bijele kreme,prekrijemo s pola tamne kreme.Prekrijemo drugom polovicom biskvita i opet stavimo tamnu i bijelu kremu(može u slojevima ,ili žlicu jedne pa druge kreme).Ostaviti da se stvrdne.


    4.

    Nakon par sati,ili drugi dan-skinete kalup.Čokoladu s uljem otopite na pari i njome ukrasite tortu.Posipate kokosovim brašnom i ukrasite rafaello kuglicama.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar