Sastojci 8 osoba
biskvit;
30 dag Šećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
1/2 Praška za pecivo Docela
30 dag brašna
100 ml vode
100 ml ulja
5 jaja
2 v.ž kiseloga vrhnja
nadjev od sira;
50 dag sira
7 dag šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
1 jaje
1/2 čaše kiseloga vrhnja
Priprema
1.
Odvojite žumanjke i bjelanjke,pa napravite čvrsti snijeg i stavite ga sa strane.Izmiksajte žumanjke sa šećerom,vanilin šećerom,pa dodajte vodu i ulje .Kad postane pjenasto umiješajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo.Na kraju lopaticom(ne mikserom)lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
2.
Smjesu sipajte u veliki pleh(onaj od električne pećnice)obložen pek papirom.Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.Za nadjev izmiksajte sir sa šećerom,jajetom i kiselim vrhnjem.Smjesu od sira sipajte u vrećicu s nastavkom za ukrašavanje.
3.
Ukrasite kolač da vam ispadne kao"preštepana"deka.Tijekom pečenja kolač će se dignuti i dobiti oblik kao da je preštepani ili kao da ste ga tako narezali prije pečenja.Kolač se peče oko 30 minuta.
4.
Kad se ohladi,posipajte ga šećerom u prahu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar