loading...

Kroasani - mekani, ukusni, jednostavni i što je najbitnije brzo se prave!

 Sastojci

    400 ml tekućeg jogurta
    400 ml mlijeka
    2 kom suhog kvasca Dolcela ili 40 g svijezeg
    1 žlica ravno soli
    1 kg Pšenično glatko brašno Podravka
    1 žlica suncokretovog ulja

    premazati jufke
    25 dkg margarina /maslaca
    1 šaka Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    1 jaje razmutiti i premazati kroasane


 Priprema

    1.

    Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto.
    2.

    Ostavite ga da naraste.
    3.

    Podijelite ga na dva dijela.
    4.

    Prvu polovicu podijelite na 6 jufki.

    5.

    Margarin omekšajte i umiješajte u njega šaku brašna.
    6.

    Podijelite ga na 10 dijelova.
    7.

    Razvaljajte jufku veličine tanjura i namažite sa margarinom.
    8.

    Tako namažite svih pet jufki šestu ne.
    9.

    Razvaljajte tijesto i podijelite na 16 dijelova.
    10.

    Umotajte ih u kroasan i stavite u lim na peki papir.
    11.

    Pustite ih da se dignu oko pola sata.
    12.

    Premažite ih razmućenim jajetom.


    13.

    Stavite ih peći u pećnicu na 160 - 180 C pecite  ih 20 do 30 minuta.
    14.

    Sav postupak ponovite sa drugom polovicom tijesta.
   
    15.

    Dobiti ćete dva lima kroasana.
 
    16.

    Dobar tek !

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar