loading...

Šarena torta s kremom od jogurta od jagode. - Šarena radost!

 Sastojci

    ŽUTI BISKVIT:
    4 jaja
    1 vanilin šećer
    125 g šećera
    60 g oštrog brašna
    20 g glatkog brašna
    1/2 vrećice praška za paecivo
    nekoliko kapi arome naranče
    SMEĐI BISKVIT:
    4 jaja
    1 vanilin šećer
    125 g šećera
    60 g oštrog brašna
    20 g glatkog brašna
    1/2 vrećice praška za pecivo
    1-2 žlice ruma
    2 pune žlice kakaa
    KREMA:
    6 listića bijele želatine
    500 g jogurta s jagodama
    50 g šećera
    200 ml vrhnja za šlag
    nekoliko kapi ekstrakta od jagode
    ZA UKRAS:
    300 ml vrhnja za šlag
    čokolada, jagode


 Priprema

    1.

    ŽUTI BISKVIT:

    Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka izmiksajte čvrsti snijeg. Žumanjcima dodajte šećer i vanilin šećer te dobro izmiksajte. Redom dodajte i miksajte: aromu naranče, oštro brašno, glatko brašno, prašak za pecivo. Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Biskvit pecite u kalupu za tortu koji je prethodno namazan margarinom i pobrašnjen ili kalup obložite papirom za pečenje. Pecite ga na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta. Pečeni biskvit izvadite iz kalupa i pustite ga da se ohladi.
    2.

    SMEĐI BISKVIT:

   

    Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka izmiksajte čvrsti snijeg. Žumanjcima dodajte šećer i vanilin šećer te dobro izmiksajte. Redom dodajte i miksajte: rum, oštro brašno, glatko brašno, prašak za pecivo, kakao. Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Biskvit pecite u kalupu za tortu koji je prethodno namazan margarinom i pobrašnjen ili kalup obložite papirom za pečenje. Pecite ga na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta. Pečeni biskvit izvadite iz kalupa i pustite ga da se ohladi.
    3.

    KREMA:

    Listiće želatine omekšajte prema uputi s omota (5 minuta u hladnoj vodi). Za to vrijeme pomiješajte jogurt sa šećerom (za ovu kremu koristim grčki jogurt s komadićima jagoda - kremast i bogatog okusa). Zatim želatinu ocijedite i otopite na pari te najprije pomiješajte s malo smjese jogurta, a zatim dodajte ostatak jogurta i sve dobro izmiješajte.

    Kada se smjesa počne stvrdnjavati, od 200 ml vrhnja za šlag izradite čvrsti šlag i umiješajte ga u smjesu od jogurta. Dodajte ekstrakt od jagode po želji, ovisi o tome koju boju želite postići ( ja sam dodala oko trećine ekstrakta). Pustite kremu da odstoji na hladnome nekoliko minuta.

    (U vrijeme sezone svježih jagoda u kremu možete dodati i 150-200g jagoda narezanih na sitne kockice.)


    4.

    Biskvite prerežite jednom, a kremu podijelite na 3 dijela. Slažite redom: smeđi biskvit - krema - žuti biskvit - krema - smeđi biskvit - krema - žuti biskvit.
    5.

    Tortu premažite šlagom i ukrasite po želji čokoladom ili jagodama. Dobro je pripremiti tortu navečer i pustiti da odstoji preko noći u hladnjaku.

Posluživanje

Tortu poslužite dobro ohlađenu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar