loading...

Predivna, veoma ukusna i brzo se pravi !

 Sastojci

    kora X 3:
    3 bjelanjka
    5 kašika šećera
    5 kašika mljevenih oraha
    1 kašika krušnih mrvica/prezla


    krema:
    9 žumanjaka
    7 kašika šećera
    150 g čokolade za kuhanje
    1 kašičica nescafe
    250 g putera ili margarina
    1 vanilin šećer Dolcela


Priprema

    1.

    Umutiti snijeg od bjelanjaka i šećera. Dodati mljevene orahe i prezlu, pa sjediniti. Sipati u kalup (24 cm) obložen papirom za pečenje. Peći na 180 C oko 15 minuta. Na isti način pripremiti još dvije kore. Ohladiti.


    2.

    Na pari umutiti žumanca  sa šećerom i vanilin šećerom. Nakon 10-tak minuta, dodati izlomljenu čokoladu za kuhanje i instant kafu. Kada se čokolada otopi, ostaviti kremu da se ohladi. Dodati omekšao puter, pa izmiksati. Ostaviti u frižider, da se krema stegne. Filovati tortu. Cijelu tortu premazati kremom, dekorisati po želji...ili samo posuti mljevenim orasima. Dobro ohladiti, pa rezati na parčad!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar