Sastojci
kora X 3:
3 bjelanjka
5 kašika šećera
5 kašika mljevenih oraha
1 kašika krušnih mrvica/prezla
krema:
9 žumanjaka
7 kašika šećera
150 g čokolade za kuhanje
1 kašičica nescafe
250 g putera ili margarina
1 vanilin šećer Dolcela
Priprema
1.
Umutiti snijeg od bjelanjaka i šećera. Dodati mljevene orahe i prezlu, pa sjediniti. Sipati u kalup (24 cm) obložen papirom za pečenje. Peći na 180 C oko 15 minuta. Na isti način pripremiti još dvije kore. Ohladiti.
2.
Na pari umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Nakon 10-tak minuta, dodati izlomljenu čokoladu za kuhanje i instant kafu. Kada se čokolada otopi, ostaviti kremu da se ohladi. Dodati omekšao puter, pa izmiksati. Ostaviti u frižider, da se krema stegne. Filovati tortu. Cijelu tortu premazati kremom, dekorisati po želji...ili samo posuti mljevenim orasima. Dobro ohladiti, pa rezati na parčad!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar