Sastojci
25 dag lisnatog tijesta
krema;
1 l mlijeka
5 jaja
15 dag oštrog brašna
25 dag šećera
1 vanilin šećer
naribana korica limuna
3 dcl slatkog vrhnja
glazura;
15 dag čokolade za kuhanje
1 dcl slatkog vrhnja(iz lidla)
Priprema
1.
Tijesto razvaljajte,izbodite vilicom i pustite da odstoji 20 minuta.U dobro zagrijanoj pećnici pecite koru 15 minuta na 180 stupnjeva.
2.
Za kremu izmiksajte žumanjke s malo mlijeka,15 dag šećera vanilin šećerom,naribanom koricom limuna i brašnom.Dobro izmješajte da ne bude grudica.Ostatak mlijeka zakuhajte pa ulijte smjesu uz stalno miješanje i kuhajte još par minuta dok se ne zgusne.
3.
Istucite bjelanjke s ostatkom šećera pa snijeg umiješajte u vrelu kremu.Kremu namažite na koru a dok se ohladi premažite s istučenim slatkim vrhnjem.Glazirajte čokoladom;na pari otopite čokoladu s slatkim vrhnjem(slatka smetana za stepanje iz lidla)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar