Sastojci
200 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca ili margarina
200 g Glatkog brašna Podravka
1/2 Praška za pecivo Dolcela
malo soli
100 g šećera
2 jaja
1 Vanilin šećer Dolcela
šećer u prahu za uvaljati kuglice
Priprema
1.
Na pari rastopiti čokoladu i margarin, te ostaviti da se malo prohladi.
2.
U posudi pjenasto izmutiti jaja, šećer i vanilin šećer. U drugoj posudi pomiješati brašno s malo soli i praškom za pecivo.
3.
Čokoladu koja se malo ohladila lagano dodati u pjenasto izmiksana jaja. Lagano dodavati brašno i miješati dok smjesa ne postane kompaktna.
4.
Posudu pokriti folijom i staviti u frižider da se ohladi. Nakon 2-3 sata hlađenja, izvaditi smjesu iz frižidera, i oblikovati malene kuglice. Kuglice uvaljati u šećer u prahu i stavljati u tepsiju obloženu papirom za pečenje. (razmak između kuglica treba biti nekoliko centimetara!)
5.
Peći u pećnici zagrijanoj na 180°C, točno 11 minuta!!!
izvor : coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar