loading...

Ekonomicni, brz u ukusan kolac

Ovaj socni kolac moze svako da napravi jer namirnice koje vec imamo u svojoj kuhinji i nece vam trebati vaga, sve se meri na jednu casu


Sastojci

    (Sve se meri na casu od 200 ml )
    1 casa mleka
    1 casa secera
    1 casa ulja
    Cedjeni sok od jedne pomorandze
    3 zlice kakaa
    1 zlica neskafe gold
    i jos:
    2 jajeta
    1 casa brasna
    1 prasak za pecivo
    1 vanilija secer
    pomorandzina kora ( naribajte )


Priprema

    1.

    Prvo ukopcajte pecnicu da se zagreje na 170 stepeni i premazite masnocom manji pleh ca 30 x 20 cm. Ostavite sa strane
    2.

    U posudu stavite mleko, secer, ulje, kakaa, kafu i icdjeni sok od pomorandze. Mesajte da se sve lepo sjedini i kafa rastopi. Smesu podelite u dva dela. Polovinu cokoladne smese ostavite sa strane ( treba ce vam da prelijete vec peceni kolac ). Dodajte brasno pomesano sa praskom za pecivo, rendanu koru pomorandze i dobro umucena 2 jajeta, jos mutite mikserom da se sve sjedini. Smesu izlijte u pleh.
    3.

    Kolac pecite u zagrejanoj rerni na 170 ca 15 minuta. Pratite pecnice nisu iste. Kolac netreba da se isusi, treba biti socan a ne mljeckav. Izvadite kolac iz rerne i prelijte sa cokoladnom smesom koju ste ostavili sa strane. Ostavite da se kolac ohladi. Uzivajte!


izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar