Ovaj socni kolac moze svako da napravi jer namirnice koje vec imamo u svojoj kuhinji i nece vam trebati vaga, sve se meri na jednu casu
Sastojci
(Sve se meri na casu od 200 ml )
1 casa mleka
1 casa secera
1 casa ulja
Cedjeni sok od jedne pomorandze
3 zlice kakaa
1 zlica neskafe gold
i jos:
2 jajeta
1 casa brasna
1 prasak za pecivo
1 vanilija secer
pomorandzina kora ( naribajte )
Priprema
1.
Prvo ukopcajte pecnicu da se zagreje na 170 stepeni i premazite masnocom manji pleh ca 30 x 20 cm. Ostavite sa strane
2.
U posudu stavite mleko, secer, ulje, kakaa, kafu i icdjeni sok od pomorandze. Mesajte da se sve lepo sjedini i kafa rastopi. Smesu podelite u dva dela. Polovinu cokoladne smese ostavite sa strane ( treba ce vam da prelijete vec peceni kolac ). Dodajte brasno pomesano sa praskom za pecivo, rendanu koru pomorandze i dobro umucena 2 jajeta, jos mutite mikserom da se sve sjedini. Smesu izlijte u pleh.
3.
Kolac pecite u zagrejanoj rerni na 170 ca 15 minuta. Pratite pecnice nisu iste. Kolac netreba da se isusi, treba biti socan a ne mljeckav. Izvadite kolac iz rerne i prelijte sa cokoladnom smesom koju ste ostavili sa strane. Ostavite da se kolac ohladi. Uzivajte!
izvor : coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar