Većina ljudi, kad rade krvnu sliku, ima loše rezultate baš u vezi sa holesterolom, a ako uzmemo u obzir da su kardiovaskularne bolesti među najvećim ubicama današnjice, važnost ove činjenice je još veća. Holesterol u krvi nas ubija, a to je uglavnom zbog loše ishrane i stresnog načina života.
Na stres ne možemo da utičemo, ali zato na ishranu možemo, a i naš narod lepo kaže da “zdravlje na usta ulazi”. Zato treba znati šta jesti i piti da bismo imali dobro zdravlje.
Peršun sadrži veoma korisne sastojake, među kojima su esencijalne masne kiseline i flavonoidi. Masti daju peršunu snažnu aromu, dok flavonoidi imaju snagu da se bore protiv opasnih jedinjenja i toksina.
Kada se pomješa sa sokom od limuna, peršun ne samo što stimuliše cirkulaciju, već smanjuje količinu holesterola u vašem tijelu. Ova mješavina je pomogla mnogim ljudima da se oporave tako brzo da su i ljekari bili iznenađeni.
Sastojci:
– 1,5 litar vode
– 3 stabljike peršuna srednje veličine
– 1 kg limuna
– Vrlo malo sode bikarbone
Priprema:
Sodom bikarbonom operite limun.
Ostavite limun u hladnoj vodi na sat vremena.
Zagrijte vodu dok ne provri, a zatim je ostavite da se ohladi.
Kada se voda ohladi, isjeckajte limun i peršun i ubacite ih u vodu.
Pokrijte posudu i ostavite je u frižideru jedan dan.
Nakon 24 sata izblendirajte sastojke.
Uputstvo:
Koristite 10 ml ove smjese dnevno i čuvajte je u frižideru.
( LijekizPrirode.com )
Nema komentara:
Objavi komentar