loading...

Kuglof "dunavski valovi"

Ne volim suhe kolace ali ovaj kuglof je jako socan i ukusan da ne mogu da mu odolim,savrsen uz popodnevnu kaficu ili solju omiljenog caja
 Sastojci

    750 gr smrznutih visanja
    300 gr putera sobne temperature
    1 vanilin secer
    300 gr secera
    6 jaja
    300 gr brasna
    3 kasicice praska za pecivo
    4 kasike kakaa
    3 kasike mlijeka
    3 kasike kokosa
    3 kasike mlijeka

    glazura
    150 ml slatkog vrhnja
    150 gr crne cokolade
    1/2 kasike kokosovog ulja
    proprzeni kokos


Priprema

    1.

    visnje staviti da se odmrznu i ostaviti da se dobro ocijede.

    Rernu zagrijati na 175°,kalup za kuglogf premazati puterom i posuti brasnom.
    2.

    U zdjelu staviti omeksan puter,vanilin secer i secer i mikserom mutiti 5-7 minuta da se dobije kremasta smjesa.Dodavati jedno po jedno jaje i poslije svakog fino umutiti mikserom.Dodati brasno pomijesano sa praskom za pecivo i kratko umutiti samo da se sve sjedini.Smjesu podijeliti na 2 dijela.U jedan dio umijesati kakao i 3 kasike mlijeka,u drugi kokos i mlijeko.Na dno kalupa staviti pola bijele smjese,preko pola crne i onda pola visanja,zatim ponovo bijelu smjesu,pa crnu i na kraju ostatak visanja (malo ih utisnuti prstom u tijesto).Peci 55-60 min (provjeriti cackalicom da li je peceno,po potrebi produziti pecenje).Pecen kuglof izvaditi iz rerne,ostaviti kratko da se prohladi pa ga iizvaditi iz kalupa na zicu za hladjenje i ostaviti da se potpuno ohladii.
    3.

    U serpicu staviti vrhnje i kokosovo ulje,zagrijati pa maknuti sa ringle i dodati nasjeckanu cokoladu.Ostaviti 5 minuta da stoji pa promijesati da se dobije fina,sjajna smjesa.Ispod zice za hladjenje staviti komad papira za pecenje,kuglof preliti glazurom i posuti kokosom proprzenim na suhoj tavi.


izvor : coolinarika.com                                        
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Pogledajte i ovo, možda vam se svidi:

Nema komentara:

Objavi komentar