Sastojci 15 osoba
biskvit
4 žumanjka
10 žlica Šećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
10 žlica ulja
120ml. čvrstog jogurta
4-5 žlica Badema
15 žlica Pšenično glatko brašno Podravka
1 Prašak za pecivo Docela
4 bjelanjka čvrsti snijeg
malo soli
čokoladni lino-lada umak-preljev
150g. putera/maslaca-nargarina
150-200ml. mlijeka
100g. otopljene čokolade
4-5 žlica Lino lade kokos
ukrašavanje
100-150g. Kokos brašno Dolcela
Priprema
1.
za biskvit
pjenasto umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom,dodajte,ulje,čvrsti jogurt,oguljene i samljevene bademe, brašno pomiješano s praškom za pecivo i malo soli,pa sve lagano spojite sa čvrsto tučenim snijegom od bjelanjaka.
u četvrtasti pleh veličine 20x30 cm.koji ste prethodno premazali margarinom ili maslacem i posuli sa grizom.biskvit pecite 30 minuta. na 180 stupnjeva.
2.
prohlađeno biskvitno tijesto izretati na kockice ili rezati okruglom modlicom,po želji.
ohlađeni formirani biskvit vilicom lagano spustiti u čokoladni preljev pa u kokosovo brašno.
3.
za čokoladni lino-lada preljev
maslac i mlijeko stavite na vatru da se istopi i zakipi,neprestano miješajući,dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i lino-ladu s okusom kokosa,
smjesa mora biti glatka i kompaktna.
Posluživanje
najbolje ih je poslužiti drugi dan,jer su tada sočni i jako,jako ukusni
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar