Sastojci 8 osoba
500 g kora za pitu
po ukusu jabuke,višnje, bundeva a može i za slane pite, meso, sir..
1 jaje
100 ml kefira / jogurta
50 ml ulja
50 ml gazirane vode
100 g šećera
100 g griza
1 kesica vanile
po ukusu; cimet, suvo grožđe
Priprema
1.
U zdelu umutiti jaje, dodati kefir / jogurt, ulje i gaziranu vodu i ako pravite slatku varijantu dodati vanilu u masu i sjediniti sve zajedno. Masa treba da bude ređa, u slučaju da je malo gušća, dodajte još kašiku dve gazirane vode.
2.
Jabuke oljuštiti, očistiti i izrendati. Ja obično koristim 2 jabuke za 3 kore. U mom pakovanju je 12 kora, što znači trebaju mi 8 jabuke, osrednje velilčine.
3.
Staviti jednu koru na radnu površinu i premazati je masom od jogurta, sa 2 do 3 kašike. Posuti blago sa grizom po kori.
Staviti drugu kore preko, premazati sa masom od jogurta i posuti sa malo šećera i preko toga staviti i treću koru i nju premazati sa masom od jogurta.
Ako ćete ovaj premaz koristiti za slane pite, izostavite šećer i vanilu i posoliti vrlo malo masu od jogurta.
Iscediti jabuke od viška tečnosti, posui sa šećerom, onoliko koliko volite da je slatko, posuti sa kašičicom griza i na kraju dodati suvo grožđe ( ja nisam, jer ga snajka ne voli pa ga nisam ni stavljala ) i posuti sa četvrtinom kašičice cimeta.
Podviti bočne stranice prema unutra i zaviti u rolat, ali nemojte puno stiskati.
Staviti na pleh, koji ste prekrili pek papirom.
Sad uradite to isto i sa preostalim korama.
Između kora ostavite po malo mesta, da vam se pita ispeče i porumeni sa svih strana.
Treba da vam ostane oko kašika mase od jogurta, time premažite kore odozgore i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 75°C ili dok vam ne porumeni po vašem ukusu.
Pitu ohladiti, iseći na parčiće, posuti prah šećerom i poslužiti.
4.
Prijatno!!!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar