Biskvit:
10-tak petit beaure keksa
70g Šećera ( kristal)
1 vanilija šećer
2 jaja
malo soli
125g Pšeničnog glatkog brašna
50ml suncokretova ulja
80ml mlijeka
1žličica Prašak za pecivo Docela
1/2 korica limuna
Preljev:
400g svježeg sira (krem sira)
400g malina/bobičasto voće po želji
50ml mlijeka
šećer u prahu par žlica ili po ukusu
250ml mliječnog vrhnja za šlag
Priprema
1.
Meni najbolji recept za biskvit, brz u izradi izdasan a socan/LINK/.
Nauljite lagano kalup za pečenje/28x30 ili okrugli 22 cm/Posložite kekse.Napravite biskvit.U zdjelu stavite jaja pa ih izradite sa obje vrste šećera u pjenastu smjesu, dodate sol, ulje i mlijeko pa nastavite miješati da se sve spoji .Brašno pomiješate sa pecivnim praškom pa dodate u sastojke zajedno sa koricom limuna ako koristite.Pomiješate sastojke dobro da se spoje.Prelijte ih preko keksa u kalup. Pecite u zagrijanoj pećnici 20-tak min, isprobate čačkalicom/nemojte prepeći biskvit.
2.
Pečeni biskvit ohladite pa nabodete rupice donjim dijelom drvene žlice. Pripremite nadjev:u zdjelu stavite maline pa dodate sir i mlijeko , ispasirate sve skupa štapnim mikserom da dobijete glatku smjesu isprobate pa dodate onoliko šećera koliko volite , ja volim da je kiselije pogotovo kad se jede hladno a vi po ukusu.Prelijete sve preko biskvita/nemojte skidati obruč/.Ostavite stajati preko noći.Biskvit će popiti veliku količinu preljeva i postati ustvari krema zato nam služi keks da sve drži spojene i da se lakše reže..Kad se sve ohladi i spoji premažete tučenim slatkim vrhnje koje ste isto zasladili po ukusu.
3.
Narežite na kocke , prospite mljevenim keksom i ukrasite malinama.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar