Sastojci
KORE:
6 bjelanjaka
30 žlica šećera
1 žlica jabučnog octa
3 žlice Oštrog brašna Podravka
KREMA:
9 žumanjaka
4 žlice Oštrog brašna Podravka
4 žlice šećera
8 dl mlijeka
1 omekšali maslac/margarin
3 vanili šećera
voće (jagode,maline,kupine, banane,kiwi)
+ 1 l vrhnja za šlag
Priprema
1.
Bjelanjke čvrsto istucite, dodajte šećer, miksajte dok se ne osjeti pa dodajte ocat i brašno. Lim obložite papirom za pečenje i od te smjese ispecite3 kore. Pecite na 15*C 20 min. odnosno dok ne pozlatni gornji dio. Koru ostavite da se ohladi s papirom na ravoj površini jer će se stvrdnuti.
2.
U malo mlijeka razmutite brašno,šećere i žumanjke, te umiješajte u preostalo mlijeko kad zavri. Kad zgusne maknite s vatre i prekrijte prozirnom folijom te ohladite. U ohlađeno dodajte maslac i dobro izmiksajte.
1 koru odlijepite lagano od papira i gornji sloj koji nije jako ljepljiv stavite na dno lima u kojem ste pekli (bilo bi najbolje u kalupu gdje se stranice odvajaju).
3.
Premažite polovicom žute kreme poslažite red voća po izboru (ako ste izabrali banane namočite ih u limunovom soku da ne potamne) ja sam s jagodama. Oprati i preopoviti, lagano utisnuti u kremu, premažite slojem istučenog šlaga, prekrijte 2 korom, ponovite i na kraju ide 3. kora koju ravno premažete šlagom i dobro ohladte. Maknite stranicu kalupa i premažite šlagom. Na vrh možete stviti ljepše komade voća (i nemorate) i prelijte svijetlim preljevom za torte (pripremljeno prema uputama na pakiranju). Ili ukrasite prema želji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar