loading...

Jedna fina i osvezavajuca tortica - morate probati!

 Sastojci

    kora
    250g mlevene plazme
    100g margarina ili maslaca
    3 kasike secera u prahu
    1 kasika ekstrata od ruma
    mleka po potrebi
    fil
    1l mleka
    12 kasika secera
    3 pudinga od cokolade


    200g mlecne cokolade
    100g mlevenog lesnika
    125g margarina ili maslaca
    2dl slatke pavlake
    10g zelatina
    vocni preliv
    300g malina
    80g secera
    1 vanil secer
    500g vode
    25g zelatina
    30g vode


Priprema

    1.

           Otopiti margarin, zatim ga dodati u mleveni keks, secer u prahu, rum i mleko toliko da se lepo umesi. Smesu staviti u kalup 26cm, lepo izravnati i ostaviti u frizider da se stegne.
    2.

          U 200ml mleka razmutiti puding, a preostalo mleko staviti sa secerom dok ne prokljuca, zatim zakuvati puding, skloniti sa vatre i dodati izlomljenu mlecnu cokoladu da se sjedini sa pudingom. Ostaviti da se fil ohladi.
    3.

           Margarin dobro umutiti pa po kasiku dodavati puding i na kraju dodati mleveni lesnik.


    4.

            Zelatin pripremiti prema upustvu sa kesice. Slatku pavlaku umutiti u cvrst slag, pa zajedno sa zelatinom dodati u fil, lepo sve sjediniti i ostaviti u frizider da se stegne.
    5.

          Raspodeliti fi na keks, lepo izravnati i vratiti u frizider.

    6.

          Staviti vodu secer, vanil secer i maline da se kuva do kljucanja, zatim skloniti sa vatre. Zelatin i vodu staviti na tihoj vatri da se otopi i odma ubaciti u maline i promesati. Ostavit da se ohladi dok nevidite da se polako steze, zatim preliti preko torte i staviti u frizider, najbolje da prelezi noc. Tortu ukrasite po zelji. Posto je torta malo vislja, ja sam koristila cvrstu foliju kao stranicu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar