Sastojci
otprilike 8 većih marelica ili bresaka ili kombinirano marelice-breskve
3 jaja
120 g šećera
1 vanilin šećer
malo ribane limunove korice
par kapi ekstrakta vanilije
300 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
150 g jogurta od vanilije (marelice ili breskve)
100 ml mlijeka
100 ml ulja
šećer u prahu za posipanje
Priprema
1.
Pripremiti kalup promjera 24 cm, ili duguljasti 32x13 cm, malo ga nauljiti i obložiti papirom za pečenje.
Prosijati brašno, prašak za pecivo i sol.
Marelice narezati na tanje fete, ne guliti ih.
Pećnicu zagrijati na 180"C.
2.
Jaja, šećer i vanilin šećer mutiti dok ne posvijetle i postanu prozračna i pahuljasta.
Dodati limunovu koricu i ekstrakt vanilije.
Lagano miksajući dodati mlijeko, ulje i prosijano brašno.
Na kraju dodati jogurt od vanilije, ako je voćni, umiješati ga žlicom.
3.
Pola smjese izliti u kalup, poravnati pa gusto složiti fete marelica (fete poleći i slagati stepenasto, ne okomito).
Preliti ostatkom tijesta i složiti ostatak marelica.
Vrijeme pečenja će ovisiti o visini kolača. U duguljastom kalupu 32x13 cm se pekao oko 1 sat vremena.
Svakako provjeriti čačkalicom ili štapićem je li gotov.
Ohladiti, izvaditi iz kalupa i posuti šećerom u prahu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar