Sastojci
Tijesto
300 g brašna
1 prašak za pecivo
1 jaje
100 g šećera
100 g margarina
malo mlijeka
aroma ruma
Krema
200 g šećera
500 ml mlijeka
60 g brašna
150 g margarina
1 žlica kakaa
Čokoladna glazura
3 žlice vode
1 žlica šećera
60 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
Priprema
1.
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto te ga podijeliti na 4 dijela. Valjati tijesto s oštrim brašnom na papiru za pečenje. Izvaljano tijesto izbosti čačkalicom te peći na poleđini tepsije veličine 33 cm x 20 cm oko 10 min (dok kore ne porumene).
2.
200 g šećera rastopiti na laganoj vatri. Maknuti s vatre i polako dodavati 300 ml mlijeka. Promiješati i kuhati na laganoj vatri dok mlijeko uzavre i sve se rastopi. Dodati brašno razmućeno s 200 ml mlijeka i kuhati na laganoj vatri oko 5 minuta uz stalno miješanje. Ostaviti da se ohladi.
3.
Razmutiti margarin s kakaom. Dobivenu smjesu dodati u ohlađenu kremu i dobro izmiješati.
4.
Kremu podijeliti na 3 dijela. Premazati s njom kore koje slažemo jednu na drugu.
Pripremiti glazuru od čokolade: vodu, šećer, margarin i čokoladu rastopiti na laganoj vatri. Zadnju koru preliti glazurom od čokolade.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar