Sastojci
Podloga:
150 g MCvitas degistive keksa
150 g mljevenih badema
150 g maslaca
20 g limun šećera
1 ipo žlica đema od marelice
Fil:
150 g tamne čokolade 50% kakaa
100 g milka mliječne ili noisette čokolade
500 ml vrhnja za šlag
90 ml soka od naranče
prstohvat soli
Priprema
1.
Kalup je 24 cm.
Najbolje je koristiti odvojiv kalup.
Za podlogu samenljite bademe i kekse.
Na laganoj vatri rastopite šećer i maslac.
Dodajte u mljevene kekse i bademe.
Pomiješajte i dodajte đem od marelice pa povežite smjesu.
Utisnite u nauljeni kalup za tart s tim da obložite cijeli kalup sa podlogom,znači i stranice.
Ostavite kratko u hladnjaku da se stisne.
2.
Za kremu u soku od naranče topite čokoladu.
Dodati prstohvat soli u čokoladu.
Na laganoj vatri zagrijete vrhnje za šlag.
U mlaki šlag dodajete čokoladu i lagano miješate da se smjesa poveže.
Oprezno ulijte na podlogu.
Ostavite u hladnjaku da se fil stisne.
Ukrasite sa mljevenim bademima i kandiranom koricom naranče.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar