Začepljenje arterija može biti izazvano krvnim ugruškom ili formiranjem plaka zbog visokog nivoa tzv. lošeg holesterola u krvi. Oba ova stanja zahtijevaju intenzivno i trajno liječenje kako bi se uklonila blokada normalnog protoka krvi kroz tijelo.
Broj ljudi koji imaju visok krvni pritisak i visok nivo «lošeg holesterola» se praktično povećava iz dana u dan.
TIHI UBICA. To je ozbiljno medicinsko stanje, koje u brojnim slučajevima nije lako otkriti, odnosno uspostaviti dijagnozu, pa ga se ponekad naziva i «tihi ubica»
Stručnjaci vjeruju da sve počinje s oštećenjem ili blokadom unutrašnjeg sloja arterije, a brojni su uzroci povećanja nivoa holesterola. Neki od njih su:
pušenje
nasljedni faktori
nezdrava ishrana
manjak tjelesnih aktivnosti
debljina
dijabetes itd.
Ko može koristiti ovaj pripravak:
Ljudi koji se ne mogu priuštiti operaciju ugradnje ByPassa ili nisu pogodni pacijenti za tu vrstu zahvata;
Osobe koje žele prevenirati srčani udar
Muškarci i žene koji imaju problema sa srčanim bolestima
Osobe koje pate od zatvora ili čira
Svi koji žele izgubiti višak tjelesne težine itd.
Potrebni sastojci za ovaj «moćni recept» su sljedeći:
Sok od đumbira (1 čaša, odnosno 250 ml)
Pire od bijelog luka (250 ml)
Sok od limuna (1 čaša/250 ml)
Jabukovo sirće (1 čaša/250 ml)
2 čaše meda
casa-sok
Evo kako se priprema napitak:
Nakon što ste nabavili đumbir, bijeli luk i limun, trebate od ovih sastojaka dobiti sok, odnosno pire, za što možete koristiti prikladne kuhinjske aparate. Pomiješajte ove sastojke i jabukovo sirće i kuhajte na vatri srednje jačine 30 minuta, uz miješanje. Posudu u kojoj ste kuhali sastojke uklonite s vatre i pustite da se potpuno ohladi. Zatim dodajte 2 čaše meda i dobro promiješajte.
Naspite sve u čistu staklenu bocu ili teglu i stavite u frižider, gdje može biti od 1 do 2 mjeseca.
NAČIN UPOTREBE. Popijte jednu supenu kašiku ovog soka svako jutro na prazan stomak. Možete još jednu kašiku konzumirati poslijepodne i prije spavanja. Koristite suhu i čistu kašiku.
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar