loading...

Odlicni macaroonsi sa kokosom i otopljenim karamelama od ljesnjaka!

 Sastojci

    3 zlice(45ml) mlijeka
    6 zlica(85gr) putera/maslaca
    300gr. karamela od ljesnjaka
    3.5 salice Kokosa brašna Dolcela( salica250ml)
    100 gr. cokolade za kuhanje


 Priprema

    1.

    U malo vecu serpu dodajte na pola sjecene karamele od ljesnjaka,mlijeko i sjeckani puter.
    2.

    Ostavite da se topi na medium vatri i povremeno promijesajte.Ne dozvolite da vam prokljuca.
    3.

    Ovako izgleda potpuno otopljena smjesa.
    4.

    U to dodajte kokos i dobro izmjesajte sve zajedno da sav kokos upije karamel smjesu.
    5.

    Sa malom zlicom za sladoled vadite smjesu,malo korigujte sa prstima i stavljate u pleh oblozen sa pek papirom.

    Ostavite da se ohladi.
    6.

    Otopite cokoladu za kuhanje,umacite donji dio macarooonsa,ponovo vracajte na isto mjeso u plehu.Ostatak cokolade ukrasite na vrh macaroonsa...Ostavite da se potpuno ohladi..Drzite na sobnoj temperaturi u zatvorenim kontejnerima...


Posluživanje

Pazite ovdje kod dodavanja kokosa.Ja sam dodala 3.5 salice.Vi prvo dodajte 3 salice pa ako bude potrebno vise vi dodavajte u zlicama.Sve zavisi od karamela koje koristite i vrste kokosa...Ako ste alergicni na orasaste plodove koristite obicne karamele...

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar