3 zlice(45ml) mlijeka
6 zlica(85gr) putera/maslaca
300gr. karamela od ljesnjaka
3.5 salice Kokosa brašna Dolcela( salica250ml)
100 gr. cokolade za kuhanje
Priprema
1.
U malo vecu serpu dodajte na pola sjecene karamele od ljesnjaka,mlijeko i sjeckani puter.
2.
Ostavite da se topi na medium vatri i povremeno promijesajte.Ne dozvolite da vam prokljuca.
3.
Ovako izgleda potpuno otopljena smjesa.
4.
U to dodajte kokos i dobro izmjesajte sve zajedno da sav kokos upije karamel smjesu.
5.
Sa malom zlicom za sladoled vadite smjesu,malo korigujte sa prstima i stavljate u pleh oblozen sa pek papirom.
Ostavite da se ohladi.
6.
Otopite cokoladu za kuhanje,umacite donji dio macarooonsa,ponovo vracajte na isto mjeso u plehu.Ostatak cokolade ukrasite na vrh macaroonsa...Ostavite da se potpuno ohladi..Drzite na sobnoj temperaturi u zatvorenim kontejnerima...
Posluživanje
Pazite ovdje kod dodavanja kokosa.Ja sam dodala 3.5 salice.Vi prvo dodajte 3 salice pa ako bude potrebno vise vi dodavajte u zlicama.Sve zavisi od karamela koje koristite i vrste kokosa...Ako ste alergicni na orasaste plodove koristite obicne karamele...
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar