Tijesto
280 g Brasna
230 g Secera
100 g Kakaa
1/4 kasicice Praska za pecivo
1/2 kasicice Soli
250 ml Vode
120 ml Ulja
100 g Ispasirane jabuke/sos od jabuke
2 kasike(za supu) Nutelle
Sastojci za kremu preko
220 g Kremastog sira(ja koristim Philadelphia)
50 g Secera u prahu
2 male kasicice Vanilije extract
6 kasika(za supu)) Nutelle ili eurokrema
Priprema
1.
Zagrijati rernu na 170 C(350 F) a tepsiju podmazati ili naspricati uljem,ili obloziti folijom ili pak papirom.
U zdjelu prosijati sve suhe sastojke i izmjesati.
2.
Dodati tecne sastojke, tj.vodu i ulje i ispasiranu/sos od jabuke.
3.
Mikserom umjesati dok nedobijete ujednacenu masu.
4.
Istresti u tepsiju i izravnati.
5.
U drugu zdjelu staviti krem sir,secer u prahu i vaniliju i podgrijati u mikrotalasnoj na nekoliko sekundi samo da mozete lakse umutiti.
6.
6 Kasika nutelle isto tako staviti u mikrotalasnu da se istopi ili zdjelu staviti iznad kljucale vode da se istopi.
7.
Kremu sir kasikom rasporediti po tjestu a isto tako uraditi i sa nutellom.
8.
Uzeti noz i zarezati nozem prvo vodoravno gore-dole proci po tjestu pa zatim sa strana gore-dole, tj.zig-zag kao kad pravite zebra kolac.
9.
Brownies staviti u rernu i peci od 20 do 30 minuta uglavnom kad zabodete cackalicu da bude suha kad je izvadite.
10.
Ohladiti 10-ak minuta prije nego sto ih izrezete na kockice i posluzite.
Posluživanje
Posluziti uz jednu casu mlijeka!
Prjatno!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar