Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
1 dl ulja
1 dl mlijeka
4 žlice kakao u prahu
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
+ 1 dl mlijeka za preliti biskvit
Preljev
1/2 litre slatkog vrhnja
300 grama čokolade za kuhanje
Priprema
Biskvit
1.
Odvojiti žutanjke od bjelanjka.
Žutanjke pomiješati s ostalim sastojcima i na kraju umiješati čvrst snijeg od bjelanjaka.
2.
Peći 15 minuta na 180 stupnjeva.
Vrući biskvit preliti sa max. 1 dl vrućeg mlijeka.
Preljev
1.
Slatko vrhnje zagrijavati i u vruće natrgati čokoladu.
Miješati na laganoj vatri polako i dugo dok se sve ne rastopi i dobijete glatku tamnosmeđu tekućinu.
Polagano preliti preko biskvita da se ne naprave mjehurići na površini.
Ohladiti prvo na sobnoj temperaturi i zatim u hladnjaku minimalno sat ili dva.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar