Sastojci
6 jaja
2 čaše Šećera ( kristal)
2,5 čaše Glatkog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Docela
2 dcl ulja
naribana limunova korica
naribana korica naranče
1 dcl cijeđenog soka naranče
po želji se mogu dodati komadići narezane naranče i limuna
Čokoladna glazura
10 dag tamne čokolade (za kuhanje)
1 dcl ulja
Priprema
1.
Napraviti snijeg od bjelanjaka.
2.
Prvo da napomenem koristila sam onu plastičnu čašu od jogurta (200 g) to mi je nekako najdraža mjera.
3.
Žutanjke izmiksati sa šećerom. Dodati ulje, koricu naranče i limuna te sok od naranče. Dobro izmiješati da se sve sjedini.
4.
Zatim miksajući postepeno dodati dvije i pol čaše brašna pomiješane s praškom za pecivo.
5.
Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
6.
Pećnicu prethodno zagrijte na 200° C.
7.
Smjesu izlijte u kalup za kuglof kojeg prethodno dobro pouljite i pospete brašnom.
8.
Kuglof 5 minuta pecite na 200°C, a zatim smanjite na 150°C, te nastavite peći sat vremena.
Kad je gotov, izvadite ga iz kalupa i pustite da se ohladi.
9.
U međuvremenu ulje i čokoladu otopite i prelijte preko kuglofa. Možete dodati malo cimeta da vam dobije još finiji miris.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar