Sastojci
potrebno je
250 g čokoladnih keksa
3 kašike šećera u prahu
1 kašika kakaa u prahu Dolcela
40 g margarina istopljenog
2 kašike nutele ili linolade ili nekog sličnog namaza
1 kašičica ruma
1 dl mlijeka
za punjenje
1 kom Šlag pjena Dolcela
0,5 dl mlijeka
i još
50 g kokosa
Priprema
1.
Umutiti šlag pjenu sa mlijekom i staviti u zamrzivač 10-ak minuta.
Keks samljeti, dodati šećer, kakao, istopljen margarin, rum, nutelu i mlijeko pa zamijesiti.
2.
Odvajati tijesto veličine većeg oraha, dobro uvaljati između dlanova da postanu sjajne i glatke, istanjiti, staviti malo šlaga, spojiti krajeve pa uvaljati u kokos
3.
stavljati na tacnu i ostaviti da se dobro ohlade, najbolje preko noći
od ove mjere se dobije 30-ak kuglica
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar