loading...

Pokladnice, uštipci, krafne ili kako god ih tko zove. Vjerno sam pratila upute i dobila najpahuljastije krafne koje sam probala!

 Sastojci

    500 grama glatkog prosijanog brašna
    120 grama šećera u prahu
    100 grama otopljenog maslaca
    2 žlice ruma
    4-5 žumanjaka (ja stavila 5)
    2 dcl mlakog mlijeka
    1 dcl mlakog mlijeka
    3 žličice šećera
    50 grama svježeg kvasca
    prstohvat soli

 Priprema

    1.

    Brašno prosijte sa šećerom u prahu.
    2.

    Jedan dcl mlakog mlijeka i 3 žličice šećera pomješajte sa svježim kvascem i ostavite na toplom da se digne.
    3.

    Dva decilitra mlijeka, maslac, rum i žumanjke pomješajte.
    4.

    U posudu sa brašnom dodajte dignuti kvasac i dio sa žumanjcima.
    5.

    Miksajte ili tucite ručno dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
    6.

    Istučeno tijesto.
    7.

    Ostavite ga u posudi, malo pobrašnite, pokrijte krpom i ostavite na toplom da se diže.
    8.

    Nakon otprilike sat vremena tijesto se je diglo do vrha posude.
    9.

    Istresite na na pobrašnjenu dasku i lagano razvaljajte na prst ili malo više debljine.

    Pecite na srednje vručem ulju.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar