Sastojci
500 grama glatkog prosijanog brašna
120 grama šećera u prahu
100 grama otopljenog maslaca
2 žlice ruma
4-5 žumanjaka (ja stavila 5)
2 dcl mlakog mlijeka
1 dcl mlakog mlijeka
3 žličice šećera
50 grama svježeg kvasca
prstohvat soli
Priprema
1.
Brašno prosijte sa šećerom u prahu.
2.
Jedan dcl mlakog mlijeka i 3 žličice šećera pomješajte sa svježim kvascem i ostavite na toplom da se digne.
3.
Dva decilitra mlijeka, maslac, rum i žumanjke pomješajte.
4.
U posudu sa brašnom dodajte dignuti kvasac i dio sa žumanjcima.
5.
Miksajte ili tucite ručno dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
6.
Istučeno tijesto.
7.
Ostavite ga u posudi, malo pobrašnite, pokrijte krpom i ostavite na toplom da se diže.
8.
Nakon otprilike sat vremena tijesto se je diglo do vrha posude.
9.
Istresite na na pobrašnjenu dasku i lagano razvaljajte na prst ili malo više debljine.
Pecite na srednje vručem ulju.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar