2 čaše od jogurta Glatkog brašna Podravka
1 čaša od jogurta Šećera ( kristal)
3 čaše tekućeg jogurta
1 čaša od jogurta suncokretova ulja
2 velike žlice Tamnog kakaa u prahu
pola 1/2 Praška za pecivo Docela
200 grama višanja iz višnjevače
100 grama čokolade crne za kuhanje
80 grama margarina /maslaca
1 žlica suncokretova ulja
1 Puding čokolada Dolcela
2 velike žlice šećera u prahu
4 dcl mlijeka
Priprema
1.
Od brašna, šećera, praška za pecivo, jogurta, kakaa i ulja napraviti polutekuću smjesu te je izliti u kalup za pečenje obložen pek papirom i ispeći biskvit. Ohlađeni biskvit uzdužno prerezati na dva jednaka dijela. Na donji dio biskvita staviti prethodno napravljeni i ohlađeni puding od čokolade. Na to posložiti višnje iz višnjevače i sve pokriti drugim dijelom biskvita. Na kolač potom staviti tepsiju ili neki teži predmet da se sve dobro sjedini i izravna, a potom ga preliti glazurom od čokolade.
Posluživanje
Recept sam pronašla na internetu, a potom ga malo preradila u smislu da sam izmijenila količine sastojaka i čokoladnu glazuru sam napravila onako kako je većinom radim. Ovo je idealni kolač ako imate viška višanja iz višnjevače, a ne znate što biste s njima. Kolač je vrlo jednostavan, nije skup, mekan je i sočan, pomalo vuče na Griotte i, uz sve to, čokoladni.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar