Sastojci
Tijesto za dvije štrudle
500 g brašna
30 g kvasca
2,5 dl mlijeka
50 g šećera
60 g maslaca
1 jaje
malo soli
Nadjev
250 g oraha
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 bjelanjak
3 žlice kiselog vrhnja ili jogurta
malo ruma
Glazura
3 žlice vode
1 žlica limunova soka
150 g šećera u prahu
Priprema
1.
Kvasac, mlijeko i šećer izmiješati i ostaviti na toplom da uzađe. Brašno staviti u posudu, dodati omekšali maslac, jaje, sol i na kraju uzdigli kvasac. Zamijesiti tijesto, podijeliti u dva dijela (dvije lopte) i ostaviti dizati 45 minuta.
2.
Nakon što je tijesto uzašlo, razvaljati jednu loptu u oplik pravokutnika, debljine 0, 5 cm, premazati s pola pripremljenog nadjeva i saviti po dužini u štrudlu.
3.
Tako dobivenu štrudlu prerezati okomito na pola tako da dobijemo dva dijela koja zatim treba ispreplesti. Postupak ponoviti i sa drugim dijelom tijesta (loptom). Staviti u lim i peći na 180 C.
4.
Za nadjev izmiješati sve sastojke i premazati štrudle.
5.
Za glazuru kuhati vodu, šećer i limunov sok dok se ne dobije gusta smjesa, a zatim preliti preko toplih štrudla.
6.
Štrudla na slici nema glazuru.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar