Sastojci
BISKVIT: 4 jaja, 10 dag šećera, 10 dag oštrog brašna, 2 žlice kakaa,1/2 vrećice praška za pecivo, 2 žlice ruma, 1/2 dcl vode, 2 žlice ulja
KREMA: 2 dcl mlijeka, 15 dag šećera, 2 jaja, 10 dag čokolade, 3 žlice brašna, 25 dag margarina ili maslaca
JOŠ POTREBNO: 4-5 banana, 2,5 dcl slatkog vrhnja za šlag, 1 šlagfix, ribana čokolada
Priprema
1.
Od navedenih sastojaka ispeći klasičan biskvit. Bjelanjke istući u snijeg, a ostale sastojke pomiješati sa žutanjcima. Smjese sjediniti i staviti u namašćeni lim. Peći na 180 stupnjeva.
2.
Polovicu mlijeka, šećer i čokoladu stavimo na vatru do vrenja, zatim u to umiješamo ostale sastojke koje smo razmutili u ostatku mlijeka.
Pjenjačom miješati kremu dok se ne zgusne.
Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.
U hladno umiješati razrađen maslac ili margarin sobne temperature.
3.
Na biskvit stavimo pola kreme, gore posložimo banane (svaku bananu prerežem po dužini dva puta) i premažemo ih limunovom sokom te prekrijemo drugom polovicom kreme.
4.
Na kremu stavljamo šlag i posipamo ribanom čokoladom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar