Sastojci 6 osoba
20 dag margarina
20 dag šećera u prahu
6 žutanjaka
1 vanilin šećer
20 dag čokolade
14 dag lješnjaka
16 dag oštrog brašna
10 dag kristal šećera
6 bjeljanjaka
malo soli
preljev;
20 dag šećera u prahu
50 g ruma
Priprema
1.
Čokoladu otopimo i stavimo na hlađenje .Prvo izmiksati margarin s šećerom u prahu,pa dodavati 1 po 1 žutanjak.Zatim dodamo brašno,lješnjake i kristalni šećer s vanilin šećerom.Pri kraju umiješamo čokoladu koja ne smije biti prevruća.Od bjeljanjaka i soli napravimo čvrsti snijeg te ga umiješamo na samome kraju.
2.
Pečemo na 200 stupnjeva oko 20 minuta.Za glazuru izmiješamo glatko šećer u prahu s rumom i prelijemo preko vrućega kolača.
3.
Kada se kolač ohladi a glazura stvrdne-narežemo šnite i poslužimo.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar