Sastojci 8 osoba
osnova za biskvit(4 puta);
3 jaja
5 v.ž šećera
6 v.ž brašna
+
za crveni biskvit; 1/2 ekstrata od jagode
smeđi biskvit 2 v.ž kakao
preljev;
2 naranđe sok
1 limun sok
1/2 dcl ruma
3 dcl vode
25 dag šećera
premaz;
1 staklenka marmelade od jagode
krema;
1/2 l mlijeka
2 pudinga od jagode
20 dag šećera
1 margarin
1/2 ekstrata od jagode
ukras;
čokoladna glazura ili šlag
Priprema
1.
Ispeku se 4 tanka biskvita u veličini hostije (oko 30*40 cm).Osnova za biskvit su jaja,šećer i brašno.Ispeku se 2 žuta biskvita.U crveni biskvit se umiješa pola ekstrata od jagode prije pečenja,a u smeđi biskvit kakao.Biskviti se ispeku odvojeno i ohlade.
2.
Za preljev se prokuha smjesa šećera,vode ,ruma i soka od naranđe i limuna.Ohladiti.Tada na poslužavnik slagati biskvite jedan na drugi.Žuti biskvit natopiti preljevom,premazati marmeladom,staviti crveni biskvit,preljev,marmelada,tamni biskvit,preljev,marmelada,žuti biskvit.Na gornji sloj staviti papir,dasku(ili nešto tvrdo-ravno)i gore staviti pun sanduk mineralne vode na 24 sata da se preša.
3.
Drugi dan skuha se krema od pudinga i mlijeka,ohladiti.Izmiksati šećer s margarinom i dodati ohlađenu puding kremu.Na kraju umiješati ostatak ekstrata od jagode.Kremu premazati preko ohlađenoga prešanoga kolača.Ukrasiti čokoladnom glazurom ako radite kolač.....ili šlagom ako se radi kao torta.
4.
Kao torta za Davidov 5 rođendan....Gotov kolač se ukrasi šlag pjenom i po želji se na vrh stavi jestiva hostija po želji slavljenika.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar