loading...

JEDAN JAKO LEP KOLAČ, IMA FIN UKUS, MNOGI SU GA POHVALILI, PREPORUČUJEM DA PROBATE !!!

 Sastojci 8 osoba

    osnova za biskvit(4 puta);
    3 jaja
    5 v.ž šećera
    6 v.ž brašna
    +
    za crveni biskvit; 1/2 ekstrata od jagode
    smeđi biskvit 2 v.ž kakao


    preljev;
    2 naranđe sok
    1 limun sok
    1/2 dcl ruma
    3 dcl vode
    25 dag šećera

    premaz;
    1 staklenka marmelade od jagode
    krema;
    1/2 l mlijeka
    2 pudinga od jagode
    20 dag šećera
    1 margarin
    1/2 ekstrata od jagode

    ukras;
    čokoladna glazura ili šlag

 Priprema

    1.

    Ispeku se 4 tanka biskvita u veličini hostije (oko 30*40 cm).Osnova za biskvit su jaja,šećer i brašno.Ispeku se 2 žuta biskvita.U crveni biskvit se umiješa pola ekstrata od jagode prije pečenja,a u smeđi biskvit kakao.Biskviti se ispeku odvojeno i ohlade.
    2.

    Za preljev se prokuha smjesa šećera,vode ,ruma i soka od naranđe i limuna.Ohladiti.Tada na poslužavnik slagati biskvite jedan na drugi.Žuti biskvit natopiti preljevom,premazati marmeladom,staviti crveni biskvit,preljev,marmelada,tamni biskvit,preljev,marmelada,žuti biskvit.Na gornji sloj staviti papir,dasku(ili nešto tvrdo-ravno)i gore staviti pun sanduk mineralne vode na 24 sata da se preša.


    3.

    Drugi dan skuha se krema od pudinga i mlijeka,ohladiti.Izmiksati šećer s margarinom i dodati ohlađenu puding kremu.Na kraju umiješati ostatak ekstrata od jagode.Kremu premazati preko ohlađenoga prešanoga kolača.Ukrasiti čokoladnom glazurom ako radite kolač.....ili šlagom ako se radi kao torta.
    4.

    Kao torta za Davidov 5 rođendan....Gotov kolač se ukrasi šlag pjenom i po želji se na vrh stavi jestiva hostija po želji slavljenika.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar