Sastojci 15 osoba
biskvit
6 bjelanjaka,čvrsti snijeg-malo soli
6 žumanjaka
8 žlica Šećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
8 žlica Glatkog brašna Podravka
4 žlice mljevenih oraha
1 vrećica Praška za pecivo Docela
napolittana krema
600ml. mlijeka
2 pudinga okusa čokolade-80.g.
8-10 žlica Šećera ( kristal)
200g. margarina-s okusom maslaca
150g. mljevenih napolitanki
za namakanje biskvita
250ml. vrelog mlijeka
čokoladna glazura
200g. čokolade za kuhanje
3-4 žlice suncokretova ulja
ukrašavanje
50g. čokoladnih mrvica
Priprema
1.
biskvit
odvojite bjelanjke i žumanjke,pa bjelanjke s malo soli istucite u čvrsti snijeg i ostavite na hladno mjesto do upotrebe.žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom istucite u pjenastu smjesu.zatim dodajte brašno i orahe,umiješajte prašak za pecivo i na kraju lagano ručno umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.kalup obložite papirom za pečenje izlijte biskvitnu smjesu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20. minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.ostavite da se ohladi na sobnoj temparaturi.
2.
napolittana krema
u malo hladnog mlijeka razmutite prašak za puding.ostatak mlijeka sa šećerom stavite na vatru ,kad mlijeko uzavre smanjite temperaturu i neprestano miješajući dodajte razmućeni puding.miješajte dok se smjesa ne zgusne.ostavite sa strane da se krema-puding ohladi
umutite omekšali margarin-maslac,i dodajte ga u puding.dobro izmiješajte da se smjesa sjedini.dodajte izmrvljene napolitanke.
3.
čokoladna glazura
izlomljenu čokoladu s uljem rastopite na laganoj vatri,pazite da ne uzavre.
izrada
biskvit natopite sa vrelim mlijekom.premažite ga napolittana kremom.
4.
ukrašavanje
prelijte cijeli kolač još vrućom čokoladnom glazurom,pospite čokoladnim mrvicama.
5.
kolač ohladite i drugi dan poslužite.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar