Sastojci 6 osoba
15 dag čokolade za kuhanje
2,5 dag maslaca
1 v.ž ulja
4 dag napuhane riže(ili rižine pahuljice s medom ...)
krema;
1 Mljevena želatina Dolcela
100 ml mlijeka
50 dag kravljega sira
15 dag Šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
2 m.ž naribane limunove korice
nekoliko kapi ekstrata vanilije
Priprema
1.
Posudu za pečenje promjera 22*30 cm obložite pek papirom.Čokoladu razlomite i otopite na vodenoj pari s maslacem i uljem.Dodajte napuhanu rižu ili rižine pahuljice koje lako nabavite u svim većim dućanima.
2.
Želatinu uspite u posudu i zalijte mlijekom,te ostavite da nabubri 10 minuta .Tada je isto otopite na pari,.Kravlji sir izmiksajte s vanilin šećerom ,šećerom u prahu,kapima vanilje,ribanom koricom.Dodajte otopljenu želatinu i sve dobro izmiksajte.
3.
Smjesu od čokolade ravnomjerno rasporedite u tepsiji i stavite u hladnjak da se malo stisne.
4.
Preko čokolade sipajte bijelu kremu od sira i poravnajte.Stavite u frižider da se stisne.
5.
Režite nožem umočenim u vruću vodu na kocke.Po želji ukrasite struganom čokoladom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar