Sastojci
za biskvit
4 kom bjelanca
200 g šećera
200 g kokosa
1 kašika Glatkog brašna Podravka
1 kašičica Praška za pecivo Docela
za fil
4 kom žumanca
6 kašika šećera
2,5 dl mlijeka
3 kašike Gussnela Dolcela (gustina)
2,5 dl slatke pavlake za šlag
1 kašičica vanilije
za čokoladni sloj
150 g čokolade
50 ml slatke pavlake
i još
50 g čokolade
Priprema
1.
Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer i mutiti da se šećer istopi. Pomiješati kokos, brašno i prašak za pecivo pa kašikom polako umiješati u smjesu od bjelanaca prebacujući smjesu odozdo pema gore dok se sve ne sjedini.
2.
Kalup 20 x 30 cm obložiti papirom za pečenje, sipati smjesu i poravnati. Peći na 180 C da kora blago porumeni i odvoji se od ivica pleha.
3.
Istopiti čokoladu i slatku pavlaku pa preliti preko ohlađene kore. Ostaviti da se čokolada stegne.
Za fil u 1 dl mlijeka razmutiti gustin i žumanca, ostatak mlijeka i šećer kuvati pa sipati gustin i miješati dok se ne zgusne, ostaviti da se ohladi uz povremeno miješanje.
Umutiti slatku pavlaku, umutiti i ohlađenu kremu pa dodavati po malo umućene pavlake i sve dobro sjediniti, dodati vaniliju pa izmiješato.
4.
Kremu premazati preko čokoladnog sloja, poravnati i posuti rendanom čokoladom.
5.
Ostaviti da se dobro ohlade.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar