Sastojci 10 osoba
BISKVIT:
6 jaja 110 g šećera 6 Vanilin šećera 30 g kakao 30 g brašna 1 prašak za pecivo 1 žlica ruma
KREMA:
250 ml vrhnja za šlag 250 g čokolade 2 žlice likera od višnje 1 žlica ruma
PRELJEV:
3-4 žlice višanja iz kompota 4 žlice šećera 2 žlice likera od višnje 1 žlica ruma Malo vode po potrebi
JOŠ: pola staklenke višanja
Priprema
1.
BISKIVT:
Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Žumanjke i šećer i vanilin šećer mutiti da postane pjenasta smjesa. Bjelanjke i malo soli miksati u čvrst snijeg. Kakao, prašak za pecivo i brašno prosijati. U žumanjke dodati suhe sastojke i sve dobro sjediniti. Na kraju ručno umiješati snijeg i staviti u lim za pečenje.
2.
KREMA:
Vrhnje za šlag ugrijati i dodati čokoladu da se rastopi. Dodati liker i rum i sve dobro sjediniti. Ohladiti kremu i kada je hladna može se premazati biskvit i rolati.
3.
PRELJEV:
Višnje iz kompota samljeti u multipraktiku i staviti na vatru s malo vode ili soka iz kompota. Dodati šećer i liker i rum i ostaviti da nekih 15 min prokuha. Preljev staviti preko rolade i staviti na hlađenje.
4.
ROLADA:
Premazati kremom od čokolade i preko kreme staviti tanak sloj miksanih višanja i rolati. Preko rolade preliti preljev od višanja. Dobro ohladiti i kasnije uživati u finom svježem desertu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar