loading...

Recept za bajadere, gotov za 20 minuta!

Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju vole baš svi, a uz ovaj recept zavoljećete je još više.

Donosimo vam najukusniju bajaderu za koju vam ne treba ni rerna ni mikser i za koju ćete morati izdvojiti svega 20 minuta.



Sastojci:

– 9 kašika vode

– 20 dkg šećera

– 15 dkg mljevenih oraha, bademe ili lješnike

– 25 dkg mljevenog keksa

– 17 dkg maslaca

– 10 dkg čokolade za kuvanje

– malo ruma

Za glazuru:

10 dkg čokolade za kuvanje

– malo ulja



Priprema:

    U lonac dodajte vodu i šećer i  zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi.
    Dodajte maslac, maknite s vatre i miješajte dok se ne otopi.
    Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i keks i miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.
    Dobijenu masu podijelite na dva jednaka dijela.
    Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase, a u drugi stavite malo ruma.
    Na tacnu stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadrat a gornji dio i ivice zagladite nožem.
    Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto.
    Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu.
    Bajaderu ostavite u frižideru da se stisne pa je idući dan narežite na kockice veličine po želji.


Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar