loading...

Ledene mak kocke

Nisam znala kako da nazovem ovaj kolač sve dok nisam probala prvi zalogaj...Svi vi koji volite klasične ledene kocke-probajte i ove s okusom maka....odlične su..!!  

 Sastojci

Broj osoba:8 osoba

Za biskvit:

7 bjelanjaka 
60 g šećera 
2 Vanilin šećera 
150 g Maka  
50 g Gussnela  
2 žličice Praška za pecivo  
200 ml mlijeka

Za kremu:
 
7 žutanjaka 
90 g šećera  
100 g Gussnelaa 
1 l mlijeka 
250 gmaslaca 
50 g šećera u prahu  
500 ml vrhnja za šlag  
1 Šlagfix Dolcela


Priprema

Vrijeme pripreme:60 min
Težina:Jednostavno

1
Bjelanjke pomoću električne miješalice istucite u čvrsti snijeg.
2
Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i postepeno u nekoliko navrata dodajte u snijeg od bjelanjaka neprestano miješajući kako bi se šećer u potpunosti rastopio.
3
Mak sameljite, stavite u posudu pa pomiješajte Gussnel i prašak za pecivo, pa lagano, ali temeljito pomoću kuhače umiješajte u istučeni snijeg.
4
Pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje veličine 40X24 cm i pecite ga u pećnici zagrijanoj na 180° C oko 20 minuta.
5
Pečeni biskvit pustite da se malo ohladi pa ga prelijte s 200 ml toplog mlijeka.
6
Žumanjcima dodajte šećer, Gussnel, 100 ml hladnog mlijeka i dobro izmiješajte kako biste dobili glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka stavite na vatru da zakuha.
7
Kada je mlijeko zakuhalo uklonite ga s vatre i u njega pomoću pjenjače umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na laganu vatru i neprestano miješajući kuhajte oko 1-2 minute. Uklonite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature.
8
Omekšani maslac i šećer u prahu pomoću električne miješalice zajedno dobro istucite te ga izmiješajte s ohlađenom kremom.
9 Kremu ravnomjerno nanesite na pripremljeni biskvit i poravnajte. Kolač stavite u hladnjak na 30-ak minuta kako bi se krema stisnula.
10
Vrhnje za šlag istucite tek toliko da se počne zgušnjavati, dodajte šlag fix i još kratko istucite. Pripremljeni šlag nanesite na kremu, poravnajte i stavite u hladnjak na barem 1 sat.


izvor : http://www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar