,

SVI ČUPAVCI SU LIJEPI NA SVOJ NAČIN ALI OVI SU ZAISTA POSEBNI : MASATERINI ČUPAVCI

 Recept koristim više od 25 godina, tijesto jednolično digne pa su čupavci kasnije jednake veličine, a osim toga i posebno sočni :))) Već su ga neke članice isprobale, a korišten je i za pripremu i prodaju čupavaca u humanitarne svrhe u Victoriji i Nizozemskoj gdje je izazvao pravo oduševljenje te bio brzo rasprodan ;))
Sastojci

    Tijesto:
     3 jaja
     10 jušnih žlica kristal šećera (220 g)
     13 jušnih žlica ulja (180 ml)
     16 jušnih žlica brašna (300 g)
     100 ml mlijeka
     1 prašak za pecivo

    Krema:
     250 g margarina
     100 g čokolade za kuhanje
     1 veću žlicu ruma
     200 ml mlijeka
     čašu od 200 ml kristal šećera
    Ostalo:
     300 g krupnije mljevenog kokosa






Priprema

    Od navedenih sastojaka pripremiti biskvitno tijesto: u posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjca odvojiti u jednu čašu. Miksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, 6 žlica brašna i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno. Uliti u pleh srednje veličine (cca 25×35 cm) u koji smo stavili papir za pečenje (radi lakšeg vađenja kocki).
    Peči na 180 st.C dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha.





izvor : coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar