KOH - KRALJICA LJETNIH POSLASTICA OSVJEŽAVA BOLJE NEGO SLADOLED


Recepata ima, ali ja imam malu tajnu. Pravim najbolji koh! Pogledajte recept!
Sastojci

    10kom jaja
    10 kasika secera
    6 kasika sitnog psenicnog griza
    4 kasike mekog brasna tip 400

    za prelivanje
    2 l mleka
    10 kasika secera
    1 kesica vanil secera






Priprema

    1.
    Ukoliko su jaja iz frizidera izvadite ih da se bar malo ugreju na sobnoj temperaturi. Nikada ne mutim hladna jaja. Odvojiti belanca od zumanaca. Penasto umutiti belanca pa postepeno dodavati kristal secer dok se skroz dobro ne umuti. Mikser smanjiti na najmanju brzinu i dodati zumanca. Lagano mutiti jos kratko koliko da se sve lepo sjedini. Iskljuciti mikser. Ostaviti ga po strani. Brasno pomesati sa psenicnim grizom. Veoma je bitno da griz bude sto sitniji. Korisitim isti griz kao i za knedle. Sto je griz sitnoji to je koh kremastije strukture. Dodati u umucenu smesu i okruglom busnom varjacom lagano sjediniti.
    2.
    Okruglu duboku serpu precnika 30 cm nauljiti i pobrasniti. Sipati smesu i staviti u yagrejanu rernu na 200C. Peci 10 min na 200C pa jos 20ak min na 175 C. Posl 15ak minuta pecenja ukljuciti ringlu na sporetu i mleko koje ste pomesali sa deset kasika secera i vanilom ugrejati do tacke kljucanja. Taman dok se mleko na laganoj temperaturi ugreje, bice gotov i koh.

    3.
    Tajna moje mame da koh bude savrsen je da se vreo koh preliva vrelim mlekom. Mleko nalivajte lagano vecom kutlacom dok biskvit upija.
    4.
    Ostaviti da se ohladi i konzumirati ga u umerenoj kolicini. Prijatno!

Posluživanje
Sluziti hladno iz frizidera!




Izvor:  www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar