U četvrtak imala 72, a u subotu 67 kilograma: Evo kako je skinula 5 kg u 3 dana!

Peršun, biljka koju koristimo kao začin, ima “magične” moći. Njegova količina u jelima je uvijek mala, zato nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilane tekućine iz tijela.


Peršun je odličan saveznik u borbi protiv urinarnih problema, bubrežnih oboljenja i jak diuretik. Kao lijek može se koristiti korijen i listovi Peršuna.

Postoji mnogo recepata za pripremu čaja od Peršuna, a čitateljica portala Aura.ba je ispričala: “Peršun je čudo. U četvrtak sam imala 72 kg, a dva dana poslije – pet kilograma manje! Ne radi se o kilogramima sala, nego o nagomilanoj tekućini koja ja napustila moje tijelo. Osjećam se super lagano.” (Ramiza Terzimehić, 39).

Čitateljicu smo zamolili da nam objasni kako i na kakav način je koristila Peršun, te za par dana izgubila 5 kilograma.


Ramizin recept je sasvim jednostavan.

U ključalu vodu (oko litru) dodajte 5 velikih žlica nasjeckanog Peršuna.

Tekućinu pustite da odstoji oko dvadesetak minuta, nakon toga čaj možete procijediti ili piti zajedno sa nasjeckanim Peršunom.

– Za čaj od Peršuna sam se odlučila zbog problema sa bubrezima. Svi savjetuju uvin čaj kod ovih tegoba. Od uvinog čaja sam osjetila poboljšanje, ali tekućina je ostajala u tijelu. Odlučila sam uvin čaj zamijeniti sa Peršunovim, te tako došla do svojih rezultata – povjerila nam je Ramiza.

Čaj od Peršuna može se piti i topao i ohlađen.

Možete ga piti u bilo koje dana osim kasno navečer da ne bi po noći morali ići mokriti (Od ovog čaja često ćete ići na wc).

Izlučivanje tekućine iz organizma je vrlo važno. S urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne tvari.

Za Peršun je znanstveno dokazano da je odličan diuretik, uz to je i jak antioksidans.

Konzumiranje čaja od Peršuna je preporučljivo, ali nikako ne smijete pretjerivati. Konzumiranje neka ne bude više od litre čaja na dan.

Peršun je biljka koja je od antičkih vremena prisutna kao lijek. Njemu su pripisivali magične moći, u starom Rimu se vjerovalo da grickanje listića Peršuna poboljšava percepciju i intelektualne sposobnosti.

Danas se ova biljka koristi samo kao začin, a dobro upućeni je koriste kao lijek.

aura.ba
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar