LEDENE NUTELLA KOCKE


Sastojci

    4 jaja
    4 kašike šećera
    4 kašike mljevenih prženih lješnjaka
    3 kašike brašna
    1 kašika tople vode
    1/2 praška za pecivo
    1 kašika kakaa
    500g mascarpone sira
    200ml slatkog vrhnja
    80g šećera
    4 kašike nutelle
    150ml slatkog vrhnja
    70g čokolade







Priprema

    1.

    Odvojiti žumance od bjelanca. Bjelance sa šećerom mutiti u čvrst snijeg, dodati žumance i još malo mutiti. Zatim dodati,brašno pomiješano sa kakaom, praškom za pecivo i miješati kašikom. Umiješati mljevene lješnjake i vodu. Smijesu sipati u pleh veličine 25x25 i peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Vruć biskvit zaliti sa malo mlijeka i ostaviti da se ohladi.
    2.

    Mascarpone sir miksati sa šećerom i u to dodati neumućeno slatko vrhnje, nutellu i sve zajedno izmiksati u gustu kremu.
    3.

    Kremu premazati preko biskvita i ostaviti u frižider na 15-20 minuta.
    4.

    Slatko vrhnje umutiti, a čokoladu istopiti sa kaškicom ulja. Umućeno vrhnje premazati preko kreme i preko vrhnja šarati sa istopljenom čokoladom. Uzeti malu kaškicu i samo po površini lagano u krug okretati da se se vrhnje i čokolada izmiješaju i bude malo šareno. Kolač dobro ohladiti.








izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar