NAJSOČNIJA JABUKOVAČA - SIGURNO ĆE POSTATI VAŠA OMILJENA

Sastojci

    500 gr kora za pite
    1 kg jabuka
    2 jaja
    250 gr grožđica
    pola praška za pecivo
    kašikica cimeta
    125 gr margarina
    4 kašike griza
    1/3 margarina
    3 kašike ulja

    Agda
    4 šoljice šećera
    5 šoljica vode
    2 vanilin šećera






Priprema

    1.
    Jabuke narendati. Umutiti jaja, griz i prašak za pecivo. Smjesu dodati jabukama i dobro umijesiti. Rastopiti margarin.
    2.
    Staviti jednu koru, premazati je margarinom, po njoj staviti drugu koru. Na početak kore staviti fil od jabuka i dobro čvsto uviti.
    3.
    Ponavljati postupak dok se ne potroše kore i fil. Rolnice izrezati prije pečenja.
    4.
    Rastopiti 1/3 margarina i 3 kašike ulja i preliti jabukovaču prije stavljanja u rernu.
    5.
    Agda: Vodu i šećer ukuhati i dodati vanilin šećer.
    6.
    Jabukovaču peći 30 minuta na 250 stepeni.
    Hladnu agdu preliti po vrućoj jabukovači.





Izvor:  www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar