Stracciatella torta-nepečena - lagana i finog ukusa!

 Sastojci

    Podloga: 450gr mlevene plazme
    40gr čokolade u prahu
    150gr margarina ili maslaca
    120gr mleka
    50gr mlevenog lešnika
    Fil: 500ml jogurta
    500ml slatke pavlake
    100gr šećera
    20gr želatina+10 kašika vode
    20gr vanil šećera
    200gr crne čokolade
    Ganaš glazura: 200 ml slatke pavlake
    200gr čokolade






Priprema

    1.

    Podloga: Maslac otopiti, i sjediniti sa plazmom, čokoladom u prahu, mlekom i mlevenim lešnikom. Dobro izraditi i staviti u kalup od 28 cm (ova količina je taman za taj kalup)
    2.

    Fil: Dobro umutiti slatku pavlaku sa šećerom i ostaviti je sa strane.

    Izrendati na krupno crnu čokoladu.

    Želatin i vodu pomešati i otopiti na tihoj vatri (ili u mikrotalasnoj na 30s).

    Zatim, želatin dodati u jogurt, promešati i odmah sjediniti mikserom sa umućenom pavlakom i izrendanom čokoladom.

    Preliti preko podloge i sve lepo izravnati. Ostaviti u frižider dok glazura ne bude gotova.
    3.

    Ganaš glazura: Slatku pavlaku polako zagrejati (ali da ne provri) i dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi i dobro sjedini sa pavlakom (najbolje je mešati sa žicom). Preliti preko torte i ostaviti na hladnom da se dobro stegne.





izvor : coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar